Skip to main content

Verzekering natuurrampen

447-8116432126201081-verzekering20natuurrampen1

Wat is een natuurramp?

 

  • overstroming dus ook tsunami
  • aardbeving van natuurlijke oorsprong
  • overlopen of opstuwing van openbare riolen
  • aardverschuiving of grondverzakking.
Deze waarborgen zijn verplicht toegevoegd aan elk brandverzekeringscontract en dit sinds 1 maart 2006. Let wel deze verplichte waarborg is enkel van toepassing op gebouwen en hun inboedel.

Er wordt een premie berekend voor elke woning, die rekening houdt met een aantal elementen zoals o.a. de ligging van de woning in een zone met laag of hoog risico.

De verzekeringsmaatschappij biedt voor de gebouwen in een laagrisicogebied, de meeste gevallen dus, naast de verplichte minimale dekking ook nog een aantal interessante waarborguitbreidingen. We vergoeden bijvoorbeeld de schade door waterstromen door uitzonderlijke neerslag en verzekeren gebouwen in opbouw, verbouwingen en herstellingen. Bovendien passen we bij een schadegeval enkel de vrijstelling toe van het brandcontract, die 5 keer lager ligt dan de maximale wettelijke vrijstelling.

Voor de gebouwen in een zone met mogelijk risico gaan we uit van het solidariteitsbeginsel. Deze gebouwen genieten eveneens de dekking Natuurrampen maar aan de voorwaarden van het Tariferingsbureau. Deze voorwaarden omvatten de verplichte minimale dekking en dus niet de waarborguitbreidingen.

 

Kan een chalet of stacaravan ook voor natuurrampen verzekerd worden?

Via 'zev.be' kan u inderdaad een waarborg natuurrampen onderschrijven.

 

 

 

Contact DPH

DPH verzekeringen bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Gistelse Steenweg, 261
8200 Sint-Andries
Ondernemingsnr : 0.744.622.973             

Tel 050/81.32.52