Skip to main content

Europees aanrijdingsformulier-EAF correct invullen

         Autoongeval komt nooit alleen


Je hebt een auto-ongeluk en je wil een schadeaangifte indienen via een correct ingevuld Europees aanrijdingsformulier?  Bezorg ons dan direct het volledig ingevulde Europees aanrijdingsformulier = EAF. Ben je niet aansprakelijk of gedekt in omnium dan stelt 'zev.be' direct een auto-expert aan. Het EAF dient altijd ingevuld te worden zelfs indien de politie zegt dit NIET te doen.

VERZEKER JE AUTO ->

Tips voor het correct invullen van het Europees Aanrijdings Formulier = 'EAF'.

Per schadeaangifte dien je één Europees aanrijdingsformulier in te vullen. Hier kan je het enige echte Belgisch Europees aanrijdingsformulier in pdf downloaden en uitprinten. Let op, je print het formulier tweemaal uit en vul de voorzijde tweemaal in (een exemplaar voor beide partijen). Tip : zorg voor min. 2 exemplaren EAF in je voertuig. De klanten van 'zev.be' kunnen deze kosteloos bekomen op aanvraag.  

Tip 1 : vul je gegevens zoveel mogelijk op voorhand in, je neemt direct de leiding en bespaart jezelf een hoop stress.

Tip 2 : het EAF dient altijd ingevuld te worden, zelfs indien de politie zegt dit niet te doen.

Tip 3  : onderteken nooit als eerste maar steeds als laatste. Sta nooit toe dat er na de ondertekening nog iets aan de voorkant van het EAF wordt gewijzigd. Nadat alle gevraagde gegevens zijn vermeld en de handtekeningen geplaatst kan het formulier in twee worden gesplitst. Geef één formulier aan de tegenpartij en neem zelf het andere exemplaar mee.

  • Het meest eenvoudigste is natuurlijk een blauw EAF boekje te gebruiken. Je kan jouw eigen Europees aanrijdingsformulier of eventueel dat van de tegenpartij gebruiken. Er hoeft slechts één exemplaar, in dubbel want schrijft door, te worden ingevuld. Gebruik een balpen (tip : altijd een balpen in auto), schrijf in blokletters en zorg voor een harde ondergrond.
  • Uitzondering : voor een fileongeval dien je 2 aangiftes in te vullen, een voor ongeval vooraan en een voor het ongeval achteraan.
  • Vul het EAF altijd zeer nauwkeurig en nauwgezet in, heb aandacht voor getuigen, juist verslag, positie voertuigen, kruisjes in de midden kolom, totaal van aangekruiste hokjes enz... 

Tip 4 : Indien jouw exemplaar onleesbaar is, neem zeker een duidelijke foto van het leesbare exemplaar. 

Tip 5 : Het EAF kan eveneens gebruikt worden voor een ongeval met botsing tegen boom, na diefstal of brand kortom ook voor alle ongevallen zonder tegenpartij of zelfs voor ongeval met zwakke weggebruiker of bij gewonden.

Tip 6 : Neem foto' s van de schade en dit is simpel met je smartphone. Foto 's van de verkeerssituatie zijn dan ook bijzonder nuttig.

De keerzijde Europees Aanrijdingsformulier=EAF.

is persoonlijk en kan je gemakkelijk thuis invullen. Gelieve op de achterzijde duidelijk de noodzakelijke gegevens om je schadevergoeding snel te bekomen in te vullen :

  • naam en adres van de hersteller
  • geboortedatum van de bestuurder
  • Btw nr. en percentage aftrekbaarheid indien het een btw-plichtige eigenaar betreft
  • het bankrekeningnummer waarop de schadevergoeding mag uitbetaald worden.

Advies, tips EAF

Vul vooraf al een EAF zo volledig mogelijk in, het laat toe bij een ongeval de leiding te nemen. Indien je niet meer in het bezit bent van EAF, vraag 'zev.be' enkele exemplaren of download hieronder. Voorzie in je voertuig min. 2 exemplaren, voorzien eventueel Franse of Engelse exemplaren indien je op reis gaat naar het buitenland. Cliënten van 'zev.be' bekomen die op verzoek via e-mail.

Europees aanrijdingsformulier, EAF versturen naar 'zev.be'

Het volledige ingevulde aanrijdingsformulier bezorgen aan 'zev.be'. Stuur het Europees aanrijdingsformulier zowel voor- als achterzijde direct door naar 'zev.be' via e-mail of post. Heb je nog geen autoverzekering via 'zev.be' maar je wenst toch een ongeval aan te geven, neem gerust contact. We helpen je in elk geval zeker verder.
 

Meer 'zev.be' informatie :  

 

 

Contact DPH

DPH verzekeringen bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Gistelse Steenweg, 261
8200 Sint-Andries
Ondernemingsnr : 0.744.622.973             

Tel 050/81.32.52