Skip to main content

Rechtsbijstandsverzekering consumenten Benefisc

Consumenten Benefisc

 

De rechtsbijstandsverzekering consument bevat alle waarborgen van de polis rechtsbijstand privé-leven met de waarborgen rechtsbijstand na brand en de waarborg algemene contracten en bijstand bouwgeschillen. Deze fiscaal aftrekbare polis omvat nog een hele reeks andere zeer interessante waarborgen zoals : contractuele bouwgeschillen, geschillen mbt echtscheiding en familiale bemiddeling, ingebrepen : eerste bemiddeling in familiezaken en echtscheiding en eveneens einde wettelijke samenwoning.  Fiscaal recht, erf- schenkings- en testamentenrecht, huurrechtsbijstand (garage, vakantieverblijf...), arbeidsrecht, administratief recht, zakelijke overeenkomsten : vruchtgebruik, hypotheken, erfdienstbaarheden, sociaal recht.
Besparingstip : indien je deze 'consumenten Benefisc' polis onderschrijft dan hebben de waarborgen rechtsbijstand toegevoegd aan je familiale verzekering en woningverzekering geen nut meer. Vraag dan ook meteen aan 'zev.be' om beide waarborgen te schrappen. 

Belastingsaftrek : de aftrekbaarheid van de premies is in vak X onder de nrs 1344 of 2344.

De premie is begrensd voor fiscale aftrek tot 230 Eur en hiervan 30 % is dus een jaarlijkse belastingsaftrek van 124 Eur. 

 >>Offerte fiscaal aftrekbare 'consumenten rechtsbijstandsverzekering'

11/ Rechtsbijstand na brand

Verdediging van je belangen bij geschillen met de brandverzekeraar van de verzekerde goederen.

voorbeeld 15 : de woningverzekeraar weigert tussenkomst te verlenen bij een schoorsteenbrand.

oplossing : we stellen een brandexpert aan op kosten van de rechtsbijstand in samenspraak met de brandexpert, dmv camera' s wordt de oorzaak van de schade achterhaald.

voorbeeld 16 : een waterschade veroorzaakt een ravage aan jouw Oosterse tapijten, het voorstel van de woningverzekeraar is echter ruimschoots onvoldoende

oplossing we stellen een 'expert Oosterse tapijten' aan op kosten van de rechtsbijstand en overtuigen de brandverzekeraar van zijn ongelijk.

12/ Algemene contracten


Verdediging van de consument bij juridische conflicten met verkopers, leveranciers in verband met roerende en onroerende goederen en diensten.

  • Er is een enkele uitsluiting : nieuwbouw.
  • voorbeeld 17 : Je nieuwe zonnepanelen zijn niet goed geïnstalleerd.
  • voorbeeld 18 : Je gloednieuwe wasmachine hapert voortdurend, maar dat is jou fout zegt de verkoper
  • voorbeeld 19 : Je hebt een conflict met uw reisbureau over een mislukte reis, met uw apotheek, het ziekenhuis bij een medische behandeling enz...
  • voorbeeld 20 : discussies met je leveranciers van gas, electriciteit, internet, vaste telefoon, gsm enz...
  • voorbeeld 21 : discussie met je hospitalisatieverzekeraar die wijst bij een aangifte naar een bestaande ziekte en wil niet betalen.
  • voorbeeld 22 : Je  had een arbeidsongeval en de verzekeraar weigert de kosten te vergoeden.
  • voorbeeld 23 : je koop een teak tafel voor op het terras. Na enkele weken bemerk je een mooi barstje inhet midden van de tafel. Nog een eindje later is het al een hele barst en dit gaat zo verder tot je bijna 2 halve tafels hebt....De verkoper is Oostindisch doof en weigert een andere tafel te leveren.

 

 

Contact DPH

DPH verzekeringen bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Gistelse Steenweg, 261
8200 Sint-Andries
Ondernemingsnr : 0.744.622.973             

Tel 050/81.32.52