Skip to main content

Kredietverzekeringen

447-78212211032010324-kredietverzekering1

Levert u veel op krediet? Hoe zit het met de solvabiliteit van uw klanten? Of u een goed jaar heeft hangt niet alleen af van het aantal bestellingen dat u heeft binnengehaald. Belangrijker nog is dat het overeengekomen bedrag ook daadwerkelijk op uw rekening wordt gestort.
Dat lijkt heel gewoon, maar het komt toch nog regelmatig voor dat een goedlopend bedrijf zelf in de financiële problemen komt als een grote afnemer zijn betalingsverplichtingen niet meer na kan komen.

Een kredietverzekering kan u voor een dergelijke situatie behoeden.
Een kredietverzekering dekt namelijk het risico af dat u geen of een onvolledige betaling van uw klanten ontvangt. Zeker in het geval dat u nieuwe markten gaat betreden of in het buitenland zaken gaat doen is zo een kredietverzekering aanbevelenswaardig.
Dankzij onze verzekeringspartners bieden wij u een totaaloplossing inzake kredietverzekeringen. Wij analyseren uw behoeften, doen een preventieve scoring van uw huidige afnemers.
Afhankelijk van de gekozen dekking zorgt de kredietverzekeraar er onder andere voor dat uw vorderingen sneller worden betaald, uw betalingscondities beter worden nageleefd en u actuele informatie ter beschikking heeft over de kredietwaardigheid van uw afnemers.Bij veel bedrijven is een groot deel van de omzet te danken aan een klein percentage van de klanten. Als 1 van deze klanten failliet gaat en zijn facturen niet meer betaalt, kan dit dan ook grote gevolgen hebben voor je eigen onderneming. De kredietverzekering heeft dan ook tot doel de verzekerde te beschermen tegen insolvabiliteit van zijn cliënteel. Deze contracten worden volledig op maat gemaakt van de onderneming, men legt de omzet (of een gedeelte ervan) vast die men wil verzekeren en per klant wordt een begrenzing overeengekomen van de risico's die de verzekeraar op zich neemt. De verzekering kan enkel afgesloten worden door bedrijven voor bedrijfsklanten en niet tegen insolvabiliteit van particulieren.

Contact DPH

DPH verzekeringen bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Gistelse Steenweg, 261
8200 Sint-Andries
Ondernemingsnr : 0.744.622.973             

Tel 050/81.32.52