Skip to main content

Brandverzekering wettelijk verplicht - ZEV

Brandverzekering wettelijk verplicht?

De verhuurder en de huurder van een woning of appartement is in België wettelijk verplicht om een brandverzekering aan te sluiten.

Let wel contractueel verplichten veel eigenaars hun huurder(s) om een brandverzekering af te sluiten in de kleine lettertjes van het huurcontract. Sommige vastgoedkantoren verplichten de huurder een brandverzekering aan te sluiten vooraleer ze de sleutel geven. Sinds 1/1/2019 is het in Vlaanderen verplicht om als huurder een brandverzekering af te sluiten.

Je kan bij ons terecht, zie link hieronder om direct een brandverzekering af te sluiten.

1-Wat dekt een brandverzekering?

Een brandverzekering dekt niet alleen schade door brand maar ook stormschade, waterschade, glasbraak enz... Sinds maart 2007 is iedereen die een brandverzekering aansluit, eveneens gedekt tegen natuurrampen zoals aardbeving, overstromingen, grondverzakkingen.

2-Welke goederen zijn verzekerd?

Via de brand- of woningverzekering kan je niet alleen jouw woning verzekeren, maar ook jouw inboedel en tevens voor diefstal. Voor huurders is de huuraansprakelijkheid gedekt voor schade aan het gebouw en kan de inboedel met eventueel diefstal gedekt worden in de brandverzekering.

3-Hoeveel kost een brandverzekering?

Van een vast tarief is zeker geen sprake. De premie hangt o.a. af van de ligging, plaatsen in de woning, oppervlakte en huurprijs, verdieping maar ook de afwerking is van belang. De waarde van de inboedel en premie diefstal e.a. opties worden bijgerekend.

4-Wat indien mijn verhuurder of huurder niet verzekerd is?

Indien de huurder gedekt is door een brandpolis dan is er geen probleem, zijn verzekeringsmaatschappij zal vergoeden.

De eigenaar zal geen enkel nadeel ondervinden van de niet verzekerde huurder, zijn verzekeringsmaatschappij zal de schade vergoeden.

5-Wat indien mijn buurman niet verzekerd is?

Je zal in elk geval vergoed worden door je eigen verzekeringsmaatschappij.

6-Wat in het geval van schade?

'Zev.be' direct contacteren.

 

 

Contact DPH

DPH verzekeringen bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Gistelse Steenweg, 261
8200 Sint-Andries
Ondernemingsnr : 0.744.622.973             

Tel 050/81.32.52