• slider4

Pensioenopbouw

Pensioenspaarverzekering met gegarandeerd rendement

Pensioensparen

 


Pensioensparen is een formule waarmee de overheid en de fiscus u aanmoedigen om elk jaar te sparen voor uw toekomstig aanvullend pensioen. Op zich is dat al een goede zaak, maar er is nog een bijkomend extra voordeel aan verbonden. Pensioenspaarverzekering levert u een pak belastingvermindering op. Het maximum bedrag pensioensparen voor 2020 is 990 Eur of 1.270 Eur voor het duaal pensioensparen.

 

Wat is de opbrengst?

 

De opbrengst bestaat uit twee elementen namelijk een vaste gegarandeerde rente en anderzijds een jaarlijks vastgestelde, variabele bonus. De meeste verzekeraars geven een gewaarborgd rendement. Bovenop het gewaarborgd rendement is er een bonus mogelijk die afhankelijk is van de winst van de verzekeraar. Dus hoe hoger de winst hoe hoger de bonus. 

 

Wat is het fiscaal voordeel?

30 % verhoogd met de gemeentebelastingen. U kunt samen met uw partner tot 1.980 Eur opzij zetten. Om de premie fiscaal in mindering te kunnen brengen tijdens een bepaald inkomstenjaar moet ze voor 31 december van dat jaar betaald zijn.

Wat is de eindbelasting?


eenmalige belasting of anticipatieve taks wordt ingehouden op de 60 ste verjaardag en gestort wordt door de verzekeringsmaatschappij naar de fiscus. Die belasting wordt geheven op de premies gekapitaliseerd tegen de gewaarborgde rentevoet. Men betaalt dus maar belastingen op het effectief gegarandeerd rendement en niet op de toegekende bonus. De laatste vijf jaren zijn volledig belastingvrij  maar de stortingen pensioensparen kunnen wel nog worden afgetrokken.


De kers op de taart


Onderschat het fiscale voordeel niet. Hoe vroeger u start hoe beter. In enkele jaren kan u nooit ophalen wat in tientallen jaren zorgvuldig is opgebouwd. Een comfortabel aanvullend pensioen is overduidelijk een kwestie van tijdig beginnen sparen. Onderschat de kracht van kapitalisatie niet. Sluit zeker een pensioenspaarverzekering voor uw 55 ste verjaardag, nadien is het onmogelijk om pensioensparen aan te sluiten.
Meer informatie :pdfPensioensparen zo doe je het.

 

Contactgegevens

Zakenkantoor Erwin Viaene bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Constant Permekelaan 59
8490 Jabbeke
Ondernemingsnr : 0436379739                      FSMA n° 011276

Tel 050/81.32.52

 

Copyright © 2017 Zakenkantoor Erwin Viaene - Webconcept by Nextmove - Disclaimer