• slider4

Pensioenspaarverzekering met gegarandeerd rendement

Pensioensparen

 


Pensioensparen is een formule waarmee de overheid en de fiscus u aanmoedigen om elk jaar te sparen voor uw toekomstig aanvullend pensioen. Op zich is dat al een goede zaak, maar er is nog een bijkomend extra voordeel aan verbonden. Pensioenspaarverzekering levert u een pak belastingvermindering op.

 

Wat is de opbrengst?

 

De opbrengst bestaat uit twee elementen namelijk een vaste gegarandeerde rente en anderzijds een jaarlijks vastgestelde, variabele bonus. De meeste verzekeraars geven een gewaarborgd rendement. Bovenop het gewaarborgd rendement is er een bonus mogelijk die afhankelijk is van de winst van de verzekeraar. Dus hoe hoger de winst hoe hoger de bonus. 

 

Wat is het fiscaal voordeel?

30 % verhoogd met de gemeentebelastingen. U kunt samen met uw partner tot € 1.920 opzij zetten. Om de premie fiscaal in mindering te kunnen brengen tijdens een bepaald inkomstenjaar moet ze voor 31 december van dat jaar betaald zijn.

Wat is de eindbelasting?


eenmalige belasting of anticipatieve taks wordt ingehouden op de 60 ste verjaardag en gestort wordt door de verzekeringsmaatschappij naar de fiscus. Die belasting wordt geheven op de premies gekapitaliseerd tegen de gewaarborgde rentevoet. Men betaalt dus maar belastingen op het effectief gegarandeerd rendement en niet op de toegekende bonus. De laatste vijf jaren zijn volledig belastingvrij  maar de stortingen pensioensparen kunnen wel nog worden afgetrokken.


De kers op de taart


Onderschat het fiscale voordeel niet. Hoe vroeger u start hoe beter. In enkele jaren kan u nooit ophalen wat in tientallen jaren zorgvuldig is opgebouwd. Een comfortabel aanvullend pensioen is overduidelijk een kwestie van tijdig beginnen sparen. Onderschat de kracht van kapitalisatie niet. Sluit nu een pensioenspaarverzekering voor uw 55 ste verjaardag, nadien is het onmogelijk nog pensioensparen aan te sluiten.
Meer informatie :pdfPensioensparen zo doe je het.

 

Contactgegevens

Zakenkantoor Erwin Viaene bvba
Verzekeringsmakelaar
Constant Permekelaan 59
8490 Jabbeke
FSMA n° 011276 Ondernemingsnr : 0436379739

Tel 0902/33.503   €1/min

info@zev.be

Copyright © 2017 Zakenkantoor Erwin Viaene - Webconcept by Nextmove - Disclaimer