• slider4

Europees aanrijdingsformulier-EAF

         Autoongeval komt nooit alleen


Je hebt een auto ongeval en je wil een schadeaangifte via 'zev.be' indienen?  Bezorg ons dan direct het volledig ingevulde Europees aanrijdingsformulier. Wij bekommeren ons meteen over deze schadeaangifte. Ben je niet aansprakelijk of gedekt in omnium dan stelt 'zev.be' direct een autoexpert aan. Het EAF kan eveneens gebruikt worden voor een ongeval met botsing tegen boom, na diefstal of brand kortom ook voor alle ongevallen zonder tegenpartij of zelfs voor ongeval met zwakke weggebruiker. Dit document dient altijd ingevuld te worden zelfs indien de politie zegt dit NIET te doen.

VERZEKER JE AUTO ->

Tips voor het goed invullen van het Europees AanrijdingsFormulier '=EAF'.

Per schadeaangifte dien je één Europees aanrijdingsformulier in te vullen. Hier kan je het enige echte Belgisch Europees aanrijdingsformulier in pdf downloaden en uitprinten. Let op, je print het formulier tweemaal uit en vul de voorzijde tweemaal in (een exemplaar voor beide partijen). Tip : zorg voor min. 2 EAF in je voertuig, je kan die hieronder downloaden of de klanten van 'zev.be' kunnen deze kosteloos bekomen op eenvoudige aanvraag. 

Tip 1 : vul je gegevens van jezelf zoveel mogelijk op voorhand in, je neemt direct de leiding en bespaart jezelf een hoop stress.

Tip 2 : het EAF dient altijd ingevuld te worden, zelfs indien de politie zegt dit niet te doen.

Tip 3  : onderteken nooit als eerste maar steeds als laatste. Sta nooit toe dat er na de ondertekening nog iets aan de voorkant van het EAF wordt gewijzigd. Nadat alle gevraagde gegevens zijn vermeld en de handtekeningen geplaatst kan het formulier in twee worden gesplitst. Geef één formulier aan de tegenpartij en neem zelf het andere exemplaar mee.

  • Het meest eenvoudigste is natuurlijk een blauw EAF boekje te gebruiken. Je kan uw eigen Europees aanrijdingsformulier of eventueel dat van de tegenpartij gebruiken. Er hoeft slechts één exemplaar, in dubbel want schrijft door,  te worden ingevuld. Gebruik een balpen (tip : altijd een balpen in auto), schrijf in blokletters en zorg voor een harde ondergrond.
  • Uitzondering : voor een fileongeval dien je 2 aangiftes in te vullen, een voor ongeval vooraan en een voor het ongeval achteraan.
  • Vul het EAF altijd zeer nauwkeurig en nauwgezet in, heb aandacht voor getuigen, juist verslag, positie voertuigen, kruisjes in de middenkolom, totaal van aangekruiste hokjes enz... 

De keerzijde Europees Aanrijdingsformulier zev.be

is persoonlijk en kan je gemakkelijk thuis invullen. Gelieve op de achterzijde duidelijk de noodzakelijke gegevens om je schadevergoeding snel te bekomen in te vullen :

  • naam en adres van de hersteller
  • geboortedatum van de bestuurder
  • Btw nr en percentage aftrekbaarheid indien het een btw-plichtige eigenaar betreft
  • het bankrekeningnummer waarop de schadevergoeding mag uitbetaald worden.

Advies, tips EAF

Vul vooraf al een EAF zo ver mogelijk in, het laat toe bij een ongeval de leiding te nemen. Indien je niet meer in het bezit bent van EAF, vraag 'zev.be' enkele exemplaren of download hieronder. Voorzie in je voertuig min. 2 exemplaren, voorzien evenuteel Franse of Engelse exemplaren indien je op reis gaat naar het buitenland. Clienten van 'zev.be' bekomen die op verzoek. Bij ongeval : neem  foto ' s en stuur door naar 'zev.be' door.

Europees aanrijdingsformulier versturen naar 'zev.be'

Het volledige ingevulde aanrijdingsformulier bezorgen aan 'zev.be'. Stuur het Europees aanrijdingsformulier zowel voor- als achterzijde direct door naar 'zev.be' Ben je nog niet verzekerd via 'zev.be' en je wenst toch een ongeval aan te geven, neem gerust contact.
 

Meer 'zev.be' informatie :  

 

 

Contactgegevens

Zakenkantoor Erwin Viaene bvba
Verzekeringsmakelaar
Constant Permekelaan 59
8490 Jabbeke
FSMA n° 011276 Ondernemingsnr : 0436379739

Tel 050/81.32.52

info@zev.be

Voor u gelezen

Geen feed gevonden
Copyright © 2017 Zakenkantoor Erwin Viaene - Webconcept by Nextmove - Disclaimer