Schuldsaldoverzekering

 447-7821221103201046-schuldsaldoverzekering

Wat is een schuldsaldoverzekering? Een overlijdensverzekering met een periodiek dalend kapitaal, die het saldo verzekert dat u nog dient terugbetalen voor uw krediet. Via een onderhandse akte wordt de bank begunstigde van het kapitaal bij overlijden.

Voorbeeld : indien u overlijdt zorgt de schuldsaldoverzekering er dus voor dat het saldo van het krediet deels of volledig aan de bank wordt terugbetaald.  Het is duidelijk dat bij het overlijden van één van de partners voor de volledige terugbetaling van het woonkrediet er een groot probleem is. Er is nl. maar een inkomen meer en...er dienen direct veel kosten betaald te worden o.a. successierechten.

Verdeling schuldsaldoverzekeringen.

Om u optimaal te verzekeren adviseert 'zev.be' om beide partners het volledige kapitaal van het krediet te laten verzekeren. 'Zev.be' heeft hiervoor een zeer goedkope oplossing uitgewerkt. 'Zev.be' kan u een polis adviseren afgesloten op beide hoofden die elk het volledig saldo van het krediet waarborgt.
Deze premie is dan ook veel goedkoper dan wanneer u 2 afzonderlijke polissen zou aansluiten.


Jaarpremies of koopsom?


Jaarpremies dienen betaald te worden gedurende 2/3 van de duur van het krediet.
voorbeeld : U sluit een woonkrediet op 20 jaar aan. U dient maar 13 jaarpremies te betalen maar bent wel 20 jaar verzekerd.
Koopsom : is de éénmalige betaling van de schuldsaldoverzekering in één enkele premie, de koopsom genoemd.

Het grote voordeel is dat de koopsom kan meeontleend worden en u zodoende niet elk jaar de premie afzondelijk dient te betalen.

Contactgegevens

DPH verzekeringen bv
Verzekeringsmakelaar & kredietmakelaar
Gistelse Steenweg, 261
8200 Sint-Andries
Ondernemingsnr : 0.744.622.973             

Tel 050/81.32.52

 

 
Copyright © 2017 Zakenkantoor Erwin Viaene - Webconcept by Nextmove - Disclaimer