ZEV

Europees aanrijdingsformulier-EAF

         447-78212211032009714-aanrijdingsformulier1

 
 
 

U heeft een autoongeval en u wilt een schadeaangifte via 'zev.be' indienen?  Bezorg ons dan direct het volledig ingevulde Europees aanrijdingsformulier. Wij bekommeren ons meteen over uw schadeclaim. Bent u niet aansprakelijk of gedekt in omnium dan stelt 'zev.be' direct een autoexpert aan. Dit EAF  kan eveneens gebruikt worden voor een ongeval met botsing tegen boom, na diefstal of brand kortom ook voor alle ongevallen zonder tegenpartij of zelfs voor ongeval met zwakke weggebruiker.

 

Tips voor het goed invullen van het Europees AanrijdingsFormulier '=EAF'.

Per schadeaangifte dient u één Europees aanrijdingsformulier in te vullen. Hier kan u het enige echte Belgisch Europees aanrijdingsformulier in pdf downloaden en uitprinten. Let op, u dient het formulier tweemaal te printen en de voorzijde tweemaal in te vullen (een exemplaar voor beide partijen). Tip : zorg voor min. 3 EAF in uw voertuig, u kan die hieronder downloaden of de klanten van 'zev.be' kunnen deze kosteloos bekomen op eenvoudige aanvraag.  Tip : vul de gegevens van uzelf zoveel mogelijk op voorhand in, u neemt direct de leiding en bespaart uzelf stress.

  • Het meest eenvoudigste is natuurlijk een blauw EAF boekje te gebruiken. U kan uw eigen Europees aanrijdingsformulier of eventueel dat van de tegenpartij gebruiken. Er hoeft slechts één exemplaar, in dubbel want schrijft door,  te worden ingevuld. Gebruik een balpen (tip : altijd een balpen in auto), schrijf in blokletters en zorg voor een harde ondergrond.
  • Uitzondering : voor een fileongeval dient u 2 aangiftes in te vullen, een voor ongeval vooraan en een voor het ongeval achteraan.
  • Vul het EAF altijd zeer nauwkeurig en nauwgezet in, heb aandacht voor getuigen, juist verslag, positie voertuigen, kruisjes in de middenkolom, totaal van aangekruiste hokjes enz...
  • Tip : onderteken nooit als eerste maar steeds als laatste. Sta nooit toe dat er na de ondertekening nog iets aan de voorkant van het EAF wordt gewijzigd. Nadat alle gevraagde gegevens zijn vermeld en de handtekeningen geplaatst kan het formulier in twee worden gesplitst. Geef één formulier aan de tegenpartij en neem zelf het andere exemplaar mee.

De keerzijde Europees Aanrijdingsformulier zev.be

is persoonlijk en kan u gemakkelijk thuis invullen. Gelieve op de achterzijde duidelijk de noodzakelijke gegevens om uw schadevergoeding snel te bekomen, aan te vullen :

  • naam en adres van de hersteller
  • geboortedatum van de bestuurder
  • Btw nr en percentage aftrekbaarheid indien het een btw-plichtige eigenaar betreft
  • het bankrekeningnummer waarop de schadevergoeding mag uitbetaald worden.

 

Advies, tips EAF

Vul vooraf al een EAF zo volledig mogelijk in, het laat toe bij een ongeval de leiding te nemen. Indien u niet meer in het bezit bent van EAF, vraag 'zev.be' enkele exemplaren of download hieronder. Voorzie in uw voertuig min. 2 exemplaren, voorzien ook Franse of Engelse exemplaren indien u op reis gaat naar het buitenland. Clienten van 'zev.be' bekomen die op verzoek. Het is altijd nuttig om enkele foto ' s te nemen van het ongeval en die naar 'zev.be' door te sturen.

 

Europees aanrijdingsformulier versturen naar 'zev.be'

Het volledige ingevulde aanrijdingsformulier bezorgen aan 'zev.be'. Stuur het Europees aanrijdingsformulier zowel voor- als achterzijde direct door naar 'zev.be' Bent u nog niet verzekerd via 'zev.be' en u wenst toch een ongeval aan te geven, neem gerust contact.
 

Meer 'zev.be' informatie :

 

 

 

Je bent hier: Home