ZEV

bromfietsverzekering online premie & polis afsluiten ZEV

447-78212211032009417-piaggio-carnaby-scooter1

 

Een bromfiets is een bijzonder handig vervoermiddel en dit zowel voor jong als oud. Een ware rage maar meer brommers in het verkeer betekent ook automatisch veel meer gebruikers en automatisch veel meer aanvragen voor een verzekering bromfiets. Hieronder krijgt u, na het invullen van uw gegevens, direct via e-mail uw gepersonaliseerde online offerte bromfietsverzekering. In deze e-mail bevat alles om direct uw bromfietsverzekering online af te sluiten nu ook voor electrische bromfietsen. Het is echter niet mogelijk om een tijdelijke bromfietsverzekering af te sluiten, je kan wel maandelijkse of driemaandelijkse betalingen bekomen. Ons kantoor zorgt ook voor de aanvraag/regularisatie nummerplaat voor alle nog niet ingeschreven bromfietsen. Vraag ons nu direct alle info.

 


>Bereken hier zelf uw premie bromfietsverzekering online :

 

Uniek en alleen bij 'zev.be' :

Brommerverzekering voor 16 jarigen, starters nu mogelijk

bij 'zev.be' kan u als 16 jarige reeds een verzekering brommer bekomen. Er is bij 'zev.be' geen eigen risico of franchise zoals veel verzekeringsmaatschappijen aan jongeren opleggen. Wat is eigen risico, franchise? Dit eigen risico of franchise genoemd is het bedrag dat u uit eigen zak dient te betalen bij een ongeval in fout.

Nummerplaten : nu verplicht voor alle bromfietsen, brommobielen en sommige electrische fietsen

Vanaf 31 maart 2014 werden nieuwe bromfietsen voorzien van een nummerplaat. Later werden ook de tweedehands die voordien reeds waren ingeschreven voorzien van een nummerplaat.  De regularisatieprocedure om uw bromfiets in te schrijven start op 11 december 2015 en eindigt op 11 december 2016. In deze periode dienen alle bromfietsen, brommobielen voorzien te zijn van een nummerplaat.  Deze nummerplaten zijn voorzien van de index S gevolgd door een A voor een A klasse vb  : S-ABC-001 en een B voor een B klasse vb : S-BBC-001.  Voor oldtimer bromfietsen (ouder dan 25 jaar) : O-SAA-001 voor klasse A en O-SBB-001 voor klasse B. Voor brommobielen is de nummerplaat : S-UBC-001.  Bij een brommobiel kan men kiezen voor een autoplaat of een motornummerplaat.

Wat dient u te doen om snel uw persoonlijke bromfiets te voorzien van een nummerplaat?

3 mogelijkheden :

1- U heeft een bromfiets niet ingevoerd en u bent in het bezit van documenten nl gelijkvormigheidsattest vanaf 1/1/1975 of een COC certificate of conformity. 

Indien u een van deze documenten niet heeft dan dient u een verklaring van verlies af te leggen bij het plaatselijk politiekantoor. U bekomt dan een attest van verlies. 

Met deze documenten nl. het gelijkvormigheidsattest of het COC of eventueel een bewijs van verlies dient u zich te wenden tot een kantoor van bpost (geen postpunt). Het is nuttig alle documenten die u heeft ivm uw bromfiets bij zich te hebben zoals oa factuur, handleiding enz... U ontvangt het roos formulier 'Aanvraag tot inschrijving voertuig'.

Vervolgens dient u contact op te nemen met  'zev.be', wij vragen uw nummerplaat online aan en zorgen dat uw verzekeringspolis en groene kaart worden aangepast.

De dag nadien zal de postbode u de nummerplaat en inschrijvingsbewijs 2 delig afleveren tegen de betaling van € 42.

2- U heeft een ingevoerde bromfiets met buitenlands inschrijvingsbewijs

U dient zich aan te melden bij het plaatselijk douanekantoor met aankoopfactuur/verkoopsovereenkomst en buitenlands inschrijvingsbewijs om er een vignet 705 te gaan afhalen. U ontvangt een roos formulier aanvraag tot inschrijving voertuig met vignet 705.  

U neemt vervolgens contact op met 'zev.be', wij vervolledigen uw aanvraag tot inschrijving  en wij zorgen ervoor dat uw verzekeringspolis en groene kaart worden aangepast.

De dag nadien zal de postbode u de nummerplaat en inschrijvingsbewijs 2 delig afleveren tegen de betaling van € 30.

3- U heeft een bromfiets van meer dan 25 jaar oud zonder documenten nooit ingeschreven in B of buitenland

U dient  bouwjaarattest te bezorgen afgeleverd door BFOV, dit kan'zev.be' voor u doen tegen de gevraagde vergoeding.

Met dit bouwjaarattest dient u naar een kantoor van bpost om een roos formulier 'aanvraag tot inschrijving voertuig'.

Vervolgens neemt u contact op te nemen met 'zev.be', wij vervolledigen uw aanvraag tot inschrijving en zorgen ervoor dat uw verzekeringspolis en groene kaart worden aangepast.

De dag nadien zal de postbode u de nummerplaat en inschrijvingsbewijs 2 delig afleveren tegen de betaling van € 30.

Meer informatie nodig : contacteer ons

Rijbewijs, leeftijd, wanneer heb je een rijbewijs nodig?

Voor klasse A , snorfiets is er geen rijbewijs nodig.
Voor klasse B dient de bestuurder minstens in het bezit te zijn van een rijbewijs A3.
Uitzondering 1 : alle houders van een rijbewijs B van voor 01/01/1989 kunnen met alle tweewielers rijden.
Uitzondering  2 :  bestuurders geboren voor of op 14 februari 1961 hebben dit rijbewijs niet nodig.
Uitzondering 3 : KB van 28 dec 2006, verschenen op 10/01/2007. Houders van een rijbewijs B, afgegeven sinds ten minste 2 jaar, mogen ook motorfietsen met of zonder zijspan, met een maximale cilinderinhoud van 125 cm³ en een maximaal vermogen van 11 kW besturen, zonder een rijbewijs A te bezitten.

Klasse A-Klasse B-valhelm noodzakelijk?

  
Een bromfiets klasse A mag op de weg niet sneller dan 25 kilometer per uur rijden.

Voor klasse A is sinds 1 januari 2003 een valhelm verplicht.

Voor het besturen van een bromfiets klasse B is de maximum snelheid 45 kilometer per uur.

 

Meer informatie :

 

Je bent hier: Home